Pogrubioną czcionką zaznaczono alergeny występujące w posiłkach zgodnie z rozp. 1169/2011.

11-15.12.2017 Zupa II danie Deser
Poniedziałek Szczawiowa z ziemniakami i jajkiem zabielana
(mleko, seler) wywar drobiowy (350ml)
Pieczeń wieprzowa z szynki (90g), sos własny (60ml) (żyto, pszenica), ryż pełnoziarnisty (250g), surówka z białej kapusty z pestkami słonecznika (60g), kalafior z wody (40g), kompot z owoców mieszanych (250ml) jabłko
Wtorek Barszcz czerwony zabielany z zieleniną, wywar warzywny (350ml)
(seler, mleko)
Naleśniki z mąki orkiszowej z serem (3szt., 250g) (mleko, pszenica, żyto), polewa owocowa z malin na jogurcie naturalnym (60ml) (mleko), kompot z porzeczki (250ml) gruszka
Środa Wiosenna z cukinią zabielana śmietanką 22% (350ml) (mleko, seler), koperek, wywar z mięsa wieprzowego Udko pieczone z kurczaka (125g), ziemniaki (250g), surówka z kapusty pekińskiej (60g), mini marchewki z wody (40g) galaretka owocowa
Czwartek Krem z kalafiora z grzankami (350ml) (seler, mleko), wywar z mięsa wieprzowego Kotleciki pożarskie z udźca drobiowego (90g), ziemniaki (250g), surówka z selera z rodzynkami (60g), bukiet jarzyn gotowanych (40g), kompot z jabłek (250ml) (seler) gruszka
Piątek Pomidorowa z makaronem (350ml) (seler, mleko, pszenica, żyto) z zieleniną, wywar z mięsa drobiowego Ryba morszczuk atlantycki panierowany (60g) (pszenica, żyto), ziemniaki (250g), surówka z buraczków z cząstkami ogórka kiszonego (60g), kiszona kapusta z kminkiem (40g), kompot ze śliwek (250ml) jabłko

Opracowanie strony: Anna Stachura