Pogrubioną czcionką zaznaczono alergeny występujące w posiłkach zgodnie z rozp. UE 1169/2011. Kliknij następujący odnośnik w celu uzyskania szczegółowych informacji.

15.-19.10.2018 Zupa II danie Deser
Poniedziałek Krupnik z kaszy jęczmiennej (1,6,9) 300 ml Ryż 170g, Sos meksykański
z czerwoną fasolą i kukurydzą (1) 150g, Sałata ze szczypiorkiem i jogurtem (7) 45g, Kalafior 45g, Woda mineralna z cytryną 200 ml
Gruszka

1 szt.

Wtorek Selerowa krem ze słonecznikiem (3,6,9) 300 ml Ziemniaki gotowane 170g, Filet z kurczaka pieczony 70g, z włoszczyzną na parze 30g, Szpinak z jajkiem 60g, Woda mineralna Winogron 100 g.
Środa Ogórkowa (1,6,7,9) 300 ml Kasza jęczmienna (1) 170g, Schab
pieczony 70g, Sos własny (1) 60g, Fasolka szparagowa żółta 45g,
Marchewka z jabłkiem 45g, Kompot owocowy
Mandarynka 1 szt.
Czwartek Barszcz biały (1,6,7,9) 300 ml Ziemniaki gotowane 170g, Miruna
w cieście naleśnikowym (1,3,4) 70g, Surówka z kiszonej kapusty 45g,
Brokuł na parze 45g, Woda mineralna z cytryną
Marchewka słupki 100g
Piątek Barszcz czerwony (1,6,7,9) 300 ml Kaszotto z kaszy pęczak z kalafiorem, brokułem, marchewką, kukurydzą (1) 250g, Sos koperkowo-ziołowy (7) 60g, Ogórek kiszony 1 szt., Woda mineralna z sokiem porzeczkowym Banan 1 szt.
22.-26.10.2018 Zupa II danie Deser
Poniedziałek Koperkowa (1,6,9)

300 ml

Kasza jęczmienna gotowana (1) 170g,
Gulasz wieprzowy 150g, Surówka z kapusty pekińskiej z kiszonym
ogórkiem 45g, Kalafior na parze 45g, Woda mineralna z cytryną
Gruszka 1 szt.
Wtorek Jarzynowa (6,7,9) 300 ml Ziemniaki 170g, Gyros drobiowy 70g,
Mizeria ze szczypiorkiem (7) 45g,

Fasolka szparagowa 45g, Woda

mineralna

Jabłko 1 szt.
Środa Brokułowa (6,7,9) 250 ml Ziemniaki 170g, Polędwiczki z kurczaka
pieczone 2 szt., Surówka z buraczków 45g, Warzywa na ciepło (marchew, pieczarki, papryka) 45g, Kompot owocowy
Mandarynka 1 szt.
Czwartek Pomidorowa z makaronem (1,6,7,9) 250 ml Ziemniaki 170g, Filet rybny z pieca (4) 70g, Sos koperkowy (1,7) 60g, Bukiet warzyw na parze 45g, Surówka coleslaw (3) 45g, Woda mineralna Banan 1 szt.
Piątek Krem z dyni z grzankami (6,9) 250 ml Naleśniki z serem (1,3,7) 2 szt., Polewa waniliowa (7) 60g, Surówka z selera z rodzynkami (7,9) 45g, Woda mineralna z cytryną Śliwka

1 szt.

Opracowanie strony: Anna Stachura