Pogrubioną czcionką zaznaczono alergeny występujące w posiłkach zgodnie z rozp. UE 1169/2011. Kliknij następujący odnośnik w celu uzyskania szczegółowych informacji.

18.-21.06.2018 Zupa II danie Deser
Poniedziałek Ogórkowa (6,7,9) 300ml Kasza pęczak (1) 150g, Gulasz wieprzowy (1) 150g, Sałata z jogurtem naturalnym (7) 45g, Kalafior 45g, Woda mineralna z cytryną 200ml Pomarańcza, 1 szt.
Wtorek Pomidorowa z ryżem (6,7,9) 300ml Ziemniaki gotowane 150g, Kotlet schabowy panierowany (1,3) 70g, Surówka z młodej kapusty z marchewką 45g, Brukselka gotowana 45g, Woda mineralna Marchewka, 100g
Środa Jarzynowa krem ze słonecznikiem (ziemniaki, marchew, seler, por, brokuł, kalafior, słonecznik) (6,9) 300ml Ziemniaki gotowane 150g, Gyros drobiowy 90g, Tzatziki (7) 45g, Bukiet warzyw 45g, Kompot owocowy Jabłko, 1 szt.
Czwartek Boćwinka zabielana (1,6,7,9) 300ml Ziemniaki gotowane 150g, Ryba morszczuk z pieca 70g, Surówka z kiszonej kapusty 45g, Fasolka szparagowa gotowana z masłem 45g, Woda mineralna z cytryną Morela, 1 szt.
Piątek ZAKOŃCZENIE ROKU SZKOLNEGO

 

Opracowanie strony: Anna Stachura