Pogrubioną czcionką zaznaczono alergeny występujące w posiłkach zgodnie z rozp. 1169/2011.

20-24.11.2017 Zupa II danie Deser
Poniedziałek Chrzanowa z ziemniakami zabielana (mleko, seler) na wywarze jarzynowym (350ml) Pieczeń wieprzowa (90g), sos własny (80ml) (żyto, pszenica), mix kasz (180g), surówka z kapusty pekińskiej, ogórka, brokułów i kukurydzy na oleju rzepakowym z pierwszego tłoczenia (60g), marchewka z groszkiem (40g), kompot z jabłek (250ml) jabłko
Wtorek Gulaszowa na mięsie drobiowym z ziemniakami i zieloną pietruszką (350ml) (seler) Naleśniki z serem (3szt.) (mleko), polewa owocowa (100g) (mleko), marchewka z jabłkiem (40g), kompot z gruszek (250ml) gruszka
Środa Pomidorowa z ryżem na wywarze jarzynowym zabielana (350ml) (mleko, seler) Udko pieczone z kurczaka (125g), ziemniaki (180g), surówka wielowarzywna z orzechami włoskimi (60g) (orzechy), kalafior z wody (40g) jabłko
Czwartek Krupnik z kaszy jęczmiennej na wywarze z mięsa wołowego z koperkiem (350ml) (seler, pszenica) Pampuchy na parze (3szt.) (pszenica, żyto) (250g), sos owocowy (80ml) (mleko), kompot z owoców mieszanych (250ml) śliwka
Piątek Krem z fasolki szparagowej niezabielana, z pestkami z dyni, na wywarze jarzynowym (350ml) (seler) Ryba morszczuk smażona po grecku (80g/60g) (pszenica, żyto), ziemniaki (180g), surówka z kiszonej kapusty (60g), kompot z wiśni (250ml) jabłko
27.11-01.12.2017 Zupa II danie Deser
Poniedziałek Jarzynowa z ziemniakami i zieloną pietruszką zabielana na wywarze jarzynowym (350ml) (seler, mleko) Kotlet wieprzowo-warzywny (90g) (pszenica, żyto), ziemniaki (180g), surówka z białek kapusty z papryką i sokiem z cytryny (60g) jabłko
Wtorek Grysikowa z ziemniakami na wywarze jarzynowym (350ml) (pszenica, seler) Pierogi leniwe (250g) (pszenica, żyto, mleko), polewa z bułki tartej na masełku (50g) (mleko), marchewka z brzoskwinią bez cukru (40g), kompot z aronii (250ml) gruszka
Środa Żurek z wędliną i ziemniakami na wywarze mięsnym drobiowym (350ml) (mleko, seler) Pierś z kurczaka po parysku (90g) (pszenica, żyto), ziemniaki (180g), surówka z białej rzodkwi ze szczypiorkiem i kukurydzą (60g), mix warzyw gotowanych (40g), kompot z porzeczek (250ml) jabłko
Czwartek Kalafiorowa z zielonym groszkiem i ziemniakami na wywarze mięsnym wołowym (350ml) (seler, mleko) Gulasz drobiowy z udźca kurczaka (125g) (pszenica, żyto), ryż paraboliczny (180g), surówka z kapusty pekińskiej (60g), brokuły gotowane (40g), kompot z jabłek (250ml) jogurt (125ml)
Piątek Barszcz czerwony zabielany z zieleniną na wywarze jarzynowym (350ml) (seler, mleko) Ryba dorsz smażona w sezamie (90g) (pszenica, żyto), ziemniaki (180g), surówka z kiszonej kapusty (60g), buraczki na ciepło (40g), kompot z wiśni (250ml) jabłko

Opracowanie strony: Anna Stachura